[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Cum arată petrecerea de final de an la o grădiniță: clasica serbare, cu poezii și cântece?
Sau ca o petrecere adevărată, făcută pentru bucuria copiilor și relaxarea părinților?

Fiecare final de an de grădiniță este marcat de obicei de clasica serbare pentru care copiii și educatorii se pregătesc adesea și câte 3-4 luni. Se invață cu frenezie cântecele și poezii, diverse roluri pentru scenete, iar părinții se agită să pregătească costume fanteziste (sau nu) pentru rolurile distribuite copiilor: fie că e vânătă sau lup, copilul trebuie să apară bine pe scenă. Și ar fi bine să știe și rolul, să nu se facă de râs. Sună cunoscut?

Din păcate în foarte multe grădinițe încă se mai practică acest tip de serbare, pentru a marca cu „bucurie” încheierea unui an. Rămâne un mister pentru a cui bucurie: copiii sunt foarte stresați și adesea ajung să plângă în preajma serbării pentru că le este frică să nu-și uite rolul, părinții aleargă căpiați după costume, iar educatorii – stresați și ei că spectacolul nu va ieși cum „trebuie” și părinții vor fi dezamăgiți.

Ce se uită cu totul este că părinții sunt încântați să-și vadă copiii indiferent de cât de bine își cunosc rolul, iar copiii nu se fac niciodată de râs dacă uită cuvintele dintr-o poezie.

Iar cel mai important este că petrecerea de final de an nu este un examen de performanță pentru educatori și copii. Este un moment de distracție și bucurie pentru copii, de comunicare între părinți, de creare de legături, de formare a unei comunități și a unei colaborări parinți-grădiniță în scopul comun de educație a copiilor.

La Teko am decis încă de la început ca fiecare petrecere sa fie o astfel de sărbătoare: cu multă bucurie pentru copii și cu relaxare pentru părinți.

Anul acesta am organizat party-ul La Artar: un cadru ca de poveste, pitoresc și primitor.

Tematica acestui an au fost jocurile olimpice: am creat 7 provocări și o hartă pentru copii, pe care să o urmărească și să parcurgă fiecare punct de atracție. După finalizarea provocării, copiii au primit câte un premiu😊🙌

Harta petrecerii Teko Kindergarten

Am avut emoții cu vremea, însă am avut noroc și nu a plouat deloc, astfel încât ne-am putut bucura de petrecere, de joacă, de gustări și de conversații.

Mai jos am pus o galerie cu pozele de party, așa cum credem că ar trebui să arate orice petrecere făcută cu gândul la copii.

Până la următoarea petrecere, vom reveni La Arțar, în 2 tabere cu copiii de la grădi! ❤️